Според бащата след като детето започнало да приема масло от канабис, състоянието му се подобрило

Повече от 150 хил. души са изразили подкрепата си в петиция, призоваваща политиците да помогнат на баща, който е обвинен за това, че е дал на умиращата си дъщеря масло от канабис, за да намали болката ѝ, пише британският вестник "Мирър".

В началото на януари австралиецът Адам Кослър бе арестуван и му бяха повдигнати обвинения обвинен, след като е дал масло от канабис на двегодишната си дъщеря Румър, за да забави симптомите на рак в късен етап.

Арест и забрана да вижда дъщеря си 

Бащата е убеден, че именно маслото е помогнало за удивителното подобрение в състоянието й. Властите обаче разбират за това и го обвиняват в нарушение на закона и му забраняват да да вижда детето си, което е в интензивно отделение, а състоянието му се влошава.

В писмото, под което са се подписали 150 хил. души, пише: "Нехуманно и несправедливо е да бъде държан в затвора родител, който е действал в името на любовта към детето си и с желание да продължи живота му. Медицинският канабис вече е легализиран в много страни по света. Адам Кослър заслужава да получи обратно родителските си права, както и да види детето си отново. А също така да бъде освободен от затвора и да има правото да определи какво лечение е най-добро за детето му."

Маслото от канабис помогнало

Според бащата, след като започнал да дава канабиса на дъщеря си, състоянието ѝ рязко се подобрило.

"Енергията ѝ се върна и тя искаше да излезе с мен на разходка, вместо просто да лежи", казва той. Но по време на посещение на болницата в Бризбейн той бе арестуван и обвинен в доставяне на наркотици на лице под 16 г.

В крайна сметка на бащата било позволено да прекара един следобед в болницата с дъщеря си, след като той на няколко пъти се опитал да влезе при нея.

Виж още: В Ню Йорк също легализираха медицинската марихуана

На много места по света канабисът и маслото от канабис са използвани за облекчаване на болките, изпитвани от пациенти, страдащи от рак. Канабисът намалява гаденето от химиотерапията, облекчава болката и връща апетита.