Подгряващата група от турнето на гигантите Depeche Mode свири на 5 октомври в "София лайв клуб"

Aмериканската постпънк група "Софт муун" излиза на сцената в "София лайв клуб" на 5 октомври, за да се включи в концертната програма на ReelFeel по случай 5-годишнината от старта на платфoрмата.

Авангардният проект нa Луис Васкес The Soft Moon, както и концертите на Грегъри Портър и Хосе Гонсалес в НДК, се очаква да задоволят най-смелите желания на всички меломани у нас и да изпълнят есента с емоции.

Луис Васкес твърди, че музиката на "Софт муун" никога не е бил предназначена за ушите на публиката. Приглушените звуци, които създава в своя малък апартамент в Оукланд, Калифорния, през 2010-а се превръщат в посрещнатия благосклонно от критиците едноименен дебютен албум, потопен в атмосфера от пост пънк и дарк уейв.

Следват EP-то The Total Decay и албумът Zeros, a най-новата продукция на Васкес е Deeper (2014), където той си партнира с продуцента Маурицио Баджо. Резултатът от сътрудничеството им е албум, който запазва рязкото звучене на "Софт муун", но позволява на Васкес да изрази себе си с повече вербални елементи.

Третият му албум е и най-емоционалният в дискографията му досега, записан в "Хейт студиос" във Венеция, Италия, близо до родното място на Джорджо Мородер. Докато създава композициите си, Васкес e търсил вдъхновение в непознатата обстановка и самотата. Резултатът е музика, която съчетава виещи синтезатори, механични бийтове и тайнствени китари.

Миналата година "Софт муун" са били подгряваща група в турнето на гигантите "Депеш мод", а на 5 октомври излизат на живо в София в рамките на европейското турне, представящо албума Deeper.

Те са една от малкото формации, които успешно могат да ни пренесат обратно във времето на "Кюър", "Джой дивижън", "Крафтверк" и "Найн инч нейлс".

Концертът на Тhe Soft Moon се организира съвместно със "София лайв клуб", а билети може да намерите в билетната мрежа на "Ивентим". Подробности за всички прояви на ReelFeel - на ReelFeel.bg.

Източник: ReelFeel