Лесни, бързи и изключително вкусни рецепти без месо

Често пъти се случва през зимата да стандартизираме менюто си и в крайна сметка да ядем едно и също седмица след седмица. Липсата на свежи продукти сякаш намалява мотивацията да хапваме разнообразни неща. По случай Световния ден на вегетарианството, и защото често прекаляваме с мръвките, заедно с колегите от Kulinaria.bg ще ви предложим като алтернатива 5 вегетариански салати, подходящи за сезона.

5 вегетариански салати, с които да разнообразим есенното меню:

Салата от печени чушки с чесън

Идеално предястия (по наше му мезе за ракията), което може да предхожда всякакви ястия. Печените чушки са вкусни, а подправени с чесан и оцет, стават нещо прекрасно, което освен апетита, може да отвори началото и на много положителни разговори. Тук можете да намерите точната рецепта.

Салата от червено цвекло с тахан

Изключително вкусна и полезна салата, която ще даде нужното количество витамини и антиоксиданти, които да държат организма ни здрав. А приготвена по този начин има прекрасен вкус и аромат. Освен това се приготвя за отрицателно време. А комбинирана с хубаво червено вино, тази салата дава предпоставки за една приятна вечер. Рецепта за тази вкусна салата можете да намерите тук.

Зимна салата с червено зеле и моркови

Комбинацията от зеле и моркови винаги е добра идея. Приготвя се лесно, вкусна е и става за гарнитура към различни ястия. Точната рецепта вижте тук.

Салата от царевица с магданоз и пармезан

Макар по нашите ширини царевицата да не е най-типичния продукт за готвене, още по-малко за салати, това кулинарно произведение е изненадващо вкусно, а в по-големи количества може и да е засищащо. Освен това от тази салата става чудесна гарнитура към основното. Рецептата вижте тук.

Картофена салата с праз лук и кисели краставички

Картофената салата е изключително вкусна и хранителна. А ако действително сте вегетарианци и сама по себе си може да се превърне в основно. Комбинацията от варени картофи с кисели краставички е изключително вкусна, а с добавени майонеза и лук, нещата стават вълшебни. Тук можете да откриете пълната рецепта.