Лесен начин да разкриете що за характер притежават новите ви познати

Дали в работата, дали в личния живот, способността да преценяваме хората, с които се срещаме, е от особена важност. Някои хора разчитат на силно шесто чувство, но това не важи за всички ни. Затова е важно да научим определени трикове, които да ни помогнат в преценката за новите хора, които срещаме. 

Според изданието Entrepreneur има пет въпроса, чиито отговори могат да ви разкрият много за дадена личност. Те са особено полезни и за мениджъри, които често провеждат интервюта за работа.

Ето ги и тях:

1. Как би се описал?

Тук няма конкретика - не карате човека да опише характера си или пък себе си като професионалист. Важно е какво ще избере да отговори. Срамежливите или безхарактерни хора си служат с по-неутрални думи като "наблюдателен" или "последователен", докато екстровертите избират по-експресивни - "интелигентен", "амбициозен", "енергичен".

2. Какво е най-голямото ти постижение?

Отговорът ще ви разкрие няколко ключови неща. Къде е фокусът на човека - дали ще посочи лично или професионално постижение? Както и преди колко време е постигнал успеха си, колко време му е отнело. Ако дълго се чуди, преди да посочи нещо, значи няма много постижения, от които да избира.

Виж още: 13 дребни знака, които ни помагат да преценим човек

3. Коя е последната хубава книга, която прочете?

Така ще научите повече за нагласите и влеченията му. Някой може да ви каже, че не чете книги или пък да посочи роман от задължителните в училище, колкото да каже нещо. Тези, които наистина четат, пък ще ви разкрият нещо за себе си чрез предпочитания от тях жанр.

4. Коя е твоята работа-мечта?

Явяващите се на събеседване за работа вероятно ще опишат позицията, за която кандидатстват. Други пък може да демонстрират креативност, описвайки все още несъществуваща професия. Ако си личи, че човекът е мислил по този въпрос и преди, значи е целеустремен и има точна представа какво иска от живота.

Виж още: Кои фрази показват, че човекът срещу нас е ядосан​

5. Кой е личният ти герой?

Някои ще посочат член от семейството си, други - известен учен, спортист, певец или актьор, трети ще заложат на популярен предприемач. Чрез отговора ще разберете повече за ценностите на човека. "Герой" е силна дума и за да определим някого така, значи искаме да приличаме именно на него.

Източник: Entrepreneur.com