Няколко шедьовъра на актьорското изкуство

Шестият епизод на "Игра на тронове" представи на зрителите една от най-добрите речи в телевизионни сериали въобще. Героят на Питър Динклидж Тирион Ланистър направи прекрасна и изключително въздействаща реч в защитата си. Тирион е изправен пред (несправедливото) обвинение в убийството на крал Джофри. След един явно режисиран процес нервите на героя на Динклидж не издържат и той произнася речта, която в социалните мрежи и Youtube вече е известна като "Виновен съм, че съм джудже".

Вдъхновени от този шедьовър на актьорската игра, ние ви предлагаме още 5 не по-малко прекрасни речи от телевизионни сериали.

Уил Смит в "Свежият принц от Бел Еър" - "Защо той не ме иска?"

Сериалът е комедия от началото на 90-те години на миналия век. Въпреки забавния си жанр, една ключова сцена оставя следа. Бащата на героя на Уил Смит изоставя за пореден път сина си. Уил от своя страна демонстрира по прекрасен начин цялата тъга и ярост, които едно изоставено от баща си момче таи в себе си. "Защо той не ме иска" е един от най-силните моменти в цялото шоу.

Кайл Чандлър като треньор Тейлър в "Светлините на стадиона" - "Всички ще паднем"

Филмите (и сериалите) за спортни отбори са готини до голяма степен заради надъхващите речи, които героите произнасят. В случая "Светлините на стадиона" не прави изключение. Може би най-силната реч в целия сериал е в последния сезон, малко преди финалния мач. Речта е посветена на това, което можем да изгубим, на това, че трябва да сме готови за моментите, когато няма да сме силни, за да можем да ги преодолеем.

Джеф Даниълс като Уил Макавой в "Нюзрум" - "Америка не е най-великата страна на света"

"Нюзрум" е безспорно един от най-силните сериали, които в момента са на екран. Подготвеният нов сезон се очаква от милиони, а шоуто успя да повдигне множество социални въпроси в Щатите. В случая дори можем да говорим за телевизионен сериал, който влияе наистина на дневния ред. Самото шоу започва с тази реч, която за много кратко време успя да събере милиони гледания в Youtube - "Америка не е най-великата държава на света". Речта е пропита от песимизма на един разочарован американец и въздейства силно на всеки, който я гледа, независимо от националност и политически пристрастия.

Пирър Динклидж като Тирион Ланистър в "Игра на тронове" - Речта преди Битката за Черната вода

Тирион Ланистър е един от най-цветните и интересни герои в телевизионни продукции въобще, а харангите (реч на водача на армията преди битка) са едни от най-въздействащи, тъй като засягат директно гордостта и честта. "Дяволчето" успява да повдигне духа на изоставените от краля си войници, за да се изправят пред почти сигурна смърт, но да защитят града си.

Брайън Кранстън като Уолтър Уайт в "В обувките на сатаната" - "Аз съм този, който чука на вратата"

"В обувките на сатаната" беше обявен за един от най-добрите сериали, излизали на екран въобще. Наградите "Еми", които сериалът получи са само малко признание за шоуто. "Аз съм този, който чука на вратата" се превърна в емблема на "В обувките на сатаната". След като жената на главния герой - учителя по химия Уолтър Уайт, разбира, че съпругът ѝ всъщност произвежда амфетамини, се опитва да го убеди да се предаде. Само че се оказва, че просто е подразнила дракона.