За 35-годишнината от излизането на албума "Закуска в Америка", който остава в класациите в продължение на три десетилетия, с продажби в над 20-милионен тираж - промоционални билети на цена 35 лв.

Бившият фронтмен на "Супертрамп", легендарният вокалист и автор на песни Роджър Ходжсън идва с турнето "Закуска в Америка", като София е последна спирка от европейската му обиколка.

Певецът с един от най-разпознаваемите гласове идва с групата си за концерт на емблематична дата - 1 юли. Шоуто е в зала 1 на НДК от 19 ч.

Признат по цял свят като един от най-талантливите съвременни композитори и текстописци, през 1969 г. Ходжсън става съосновател на "Супертрамп" - една от ключовите формации в прогресив рока, - и в продължение на 14 години е техен главен творчески двигател.

Име на турнето дава албумът им от 1979 г. Breakfast In America, откъдето е една от най-известните негови песни, която той изпълнява и до днес. 

За Ходжсън казват, че на живо днес звучи може би дори по-добре, отколкото на запис в студиото преди повече от едно поколение. Четири поколения фенове посещават концертите от турнето "Закуска в Америка", което започва през 2012 г., като обикаля Европа, Северна Америка и Южна Америка.

Сред авторските му парчета, които стават мегахитове, са The Logical Song, който печели наградата "Айвър Новело" и се представя най-добре в класациите, Dreamer, Child of Vision, Take the Long Way Home, School, Give a Little Bit, Fool’s Overture и Even in the Quietest Moments, благодарение на които британската група е продала над 60 млн. албума към днешна дата. Той продължава да ги пее и сега, включително It's Raining Again.

Соловият албум In the Eye of The Storm (В окото на бурята), на който Роджър не само е автор, но и свири на почти всички инструменти, е продаден в над 2 млн. тираж. Следващият му самостоятелен проект - Hai Hai, е издаден през 1987 г., а през 2000-та излиза третият, Open the Door.

Преживява лична драма - проблеми с китките на ръцете след счупване и диагноза от всички лекари, че никога няма да свири отново. Чрез своята вяра и упорита работа той обаче им доказва, че грешат - и се завръща по-силен от когато и да било.

Билети за концерта на Роджър Ходжсън и групата му се продават в Билетния център НДК и в мрежата на Eventim.bg.