Влиятелните хора ценят времето и контактите си, ето как да ги накараме те да поискат да общуват с нас

Да създаваш нови професионални контакти никога не е било нещо наистина забавно. На някои им идва отвътре и съвсем спокойно се запознават с кого ли не, докато при други тези неща са същинско бреме. 

Както и да гледате обаче на правенето на контакти, то е абсолютно наложително, ако сте се заели да просперирате. Всеки нов контакт е нова потенциална възможност за бъдещ колега, партньор, работодател или клиент. 

Качественото създаване на връзки е много специфичен процес, в който ти караш другите да ти се доверят, да те харесат. Това става още по-трудно, когато се опиташ да осъществиш контакт с някой влиятелен човек. Да позвъниш или да пишеш имейл на такъв човек, много рядко сработва за голямата цел.

На ден те провеждат множество телефонни разговори, а имейлите, които получават са стотици. Затова там трябва друг подход. Направете така, че те да искат да се свържат с вас. 

Виж още: Как да започнем разговор​

Ето 3 начина за постигането на това: 

1. Създайте име на бранда си

Не можете да очаквате да получите внимание от някой човек с възможности (власт, пари, връзки и т.н.), когато реално не сте постигнали нищо по-сериозно. Разбира се, има такъв вариант, но той включва властната персона да има желание да се възползва от вас и да ви изиграе. 

Ако искате обаче да бъдете взети насериозно, трябва да имате на какво да стъпите, вече да сте постигнали нещо. Или поне хората да говорят за вас достатъчно.

Виж още: 3-секундният трик за създаване на добро впечатление по телефона​

2. Поемете сами по пътя на силните

Силните хора рядко търсят някого, за да му помогнат просто така. Често в бизнеса дори те биха търсили някой по-слаб, за да се възползват от ситуацията и да извлекат дивиденти. Затова и е важно сами да сте достатъчно силни, за да може да гледат на вас не като на евентуален обект за облагодетелстване, а като на възможен партньор. Иначе ще се принудени да сте в позиция на някой, който моли за помощ или подкрепа.

3. Бъдете интересни и запомнящи се

Влиятелните хора обичат да се обграждат с личности, които имат какво да покажат, които са интересни сами по себе си. Когато си в големия бизнес, често е изключително скучно да говориш само за работа. Затова е нужно и разнообразие. Тогава идва момента на тези, които сами по себе си са обаятелни и имат позиция, тези, които са забавни... Ако сте такъв човек, имате много по-голям шанс да бъдете забелязани.

Виж още: 11 трика как да накараме другите да правят това, което искаме​

Източник: Inc.com