Как без много усилия да си осигурим един страхотен ден

Всеки човек си има силни и слаби дни. Понякога всичко ни върви, в добро настроение сме и нещата просто се случват. В други случаи пък по-добре просто да не ставаме от леглото. Естествено, всички предпочитаме първия тип. Има как да си го подсигурим. 

OpenForum предлага 10 съвета, които ще ви гарантират един положителен ден и ще повиши усили неимоверно работоспособността ви.

1. Започнете с 15 минути положителен принос

Това е лесно за постигане и поддържане на позитивна нагласа, ако имате "библиотека" от положителни мисли в главата си. Започнете всеки ден като четете вдъхновяваща книга или слушате музика, за да си гарантирате, че имате точно такъв ресурс в главата си.

2. Свържете работата си с постигането на целите в живота ви

Винаги помнете, че има по-дълбока причина да се ходи на работа, както и за това защо сте избрали текущата си работа. Може би е, за да подкрепите семейството си, да промените света по някакъв начин, за да помогнете на клиентите си да направят разликата.

Виж още: Как да бъдем щастливи на работа

3. Използвайте времето в пътуване разумно

Повечето хора си губят времето докато пътуват да слушат новините, да говорят по телефона или да пишат текстови съобщения, или пък да отговарят на имейли. В действителност времето в пътуване е идеално да се настроите положително за деня, а няма по-добър начин да направите това, отколкото да слушам музика, която наистина ви вдъхновява. Не разчитайте на случайния избор на музикалните редактори, направете си собствени миксове!

4. Дръжте усмивката на лицето си

Вероятно след първите три стъпки вече се усмихвате. Ако не, поставете усмивката на лицето си. Няма значение дали тя е фалшива: изследванията показват, че дори и най принудените усмивки действително намаляват стреса и ви правят по-щастливи.

5. Изразете позитивно настроение

Когато в офиса ви попитат как сте, пробвайте да обърнете отговора си в положителна насока. Мрънкането само ще ви настрои да гледате негативно на нещата. Да, може да ви се спи, може да сте уморени, но ако пробвате да се "самонавиете", че сте добре, мозъкът ви сам ще възприеме идеята и ще се почувствате по-добре. 

Виж още: Какво правят щастливите хора, преди да станат от леглото​​​​​​​

6. Направете първо това, което е важно

Всеки се оплаква от наличието на твърде много работа. 20% от вашите дейности възпроизвеждат 80% от резултатите ви. Така че започнете от най-важното.

7. Избягвайте негативни хора

Ако сте следвали стъпките 1 до 6 най-вероятно ще откриете, че най-негативните хора във вашата орбита ще ви избягват,  докато положителните хора ще искат да са около вас.

8. Не работете дълги часове

Работата без почивка дълго време е лоша идея. Това няма да ви направи по-продуктивни, дори напротив, възможността да започнете да допускате грешки нараства.

9. Отпуснете се

След като сте готови с работния ден, попълнете останалата част от деня с дейности, които ви носят радост и ви помагат да се отпуснете.

Виж още: В Швеция вече работят по 6 часа на ден​​​​​​​

10. Завършете деня си с 15 минути благодарност

Упражняването на благодарност е най-добрият начин да сте сигурни, че ще имате по-голям успех. Преди да си легнете, напишете на един лист всичко, за което сте благодарни.

Източник: OpenForum,