Банските ще се свързват със смартфона ни и ще ни известяват, когато има опасност от изгаряне

Едно от най-неприятните неща на лятото и почивката на плажа са изгарянията, които получаваме от слънцето. Въпреки всички лосиони и защитни гелове, невинаги можем да се предпазим от жарките лъчи. Една френска фирма за бански костюми обаче е намерила решение на проблема.

Фирмата "Спинали Дизайн" пусна на пазара "умни" бикини, които дават информация на потребителките кога има вече опасност от слънчеви изгаряния, пише в. "Дейли мейл".

Как работи

С помощта на топлинни сензори банските предупреждават дамите кога трябва да се махнат от слънчевите лъчи, за да не изгорят. Самата система работи с помощта на специално приложение за смартфони, в което предварително жените въвеждат данните за своята кожа.

Когато се появи риск от слънчево изгаряне, мобилното устройство, свързано чрез блутут със сензора на банския костюм, веднага активира алармата на смартфона.

Виж още: Скритите опасности от лятото за децата - как да се предпазим

Топлинният сензор е подвижен и може да се маха. Той е водоустойчив и не се уврежда при плуване. Към момента фирмата е пуснала специалните бански на цена 149 евро.

Освен това те пускат и плажна кърпа със същия сензор на цена 99 евро.

Източник: "Дейли мейл"