Унгарският виртуоз Лайко Феликс ще изнесе концерт на 28 май в аулата на Софийски университет

Унгарският цигулар Лайко Феликс ще изнесе безплатен концерт в София на 28 май. Наричаният с прякори като „Цигуларя на дявола”, „Паганини от Войводина”, а напоследък и „Укротителя на коне” Феликс пристига заедно с виолиста Антал Брашньо по специалната покана на Института „Балаши” (Будапеща), с посредничеството на д-р Ласло Бедеч (преводач, преподавател по унгарски език и литература в СУ).

Официални организатори на събитието са Унгарския културен център, Българското национално радио, Културния център на СУ и специалност "Унгарска филология" (ФКНФ).

Вратите на Аулата на СУ отварят в 20:30ч., а от 21:00ч. концертът ще се предава пряко по програма „Христо Ботев” в „Контрапункт” и „Аларма” и паралелно по Радио Бинар. Концертът е част от серията „Аларма Пънк Джаз: С Университетски арт-пространства”.

Входът за събитието е свободен, но местата са ограничени. Преди концерта на 28 май в София са предвидени и няколко специални прожекции на „Делта” в Дома на киното и Euro Cinema, като датите ще бъдат обявени допълнително.