Групата и екипът й идват дни по-рано, за да подготвят световната премиера на новия си проект на 5 юни в София

Дата е 5 юни, мястото - Зимният дворец на спорта. Героите на трип-хопа пристигат в столицата ни с екип от 20 души два дни по-рано, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Робърт Дел Ная. Британците още работят по финализиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове, съобщават организаторите от EventEase.

Основно място в сценографията на концерта заема LED екранът с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от три подвижни конструкции с височина над 3 м и се монтира като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL Studios, които стоят зад грандиозните спектакли на групи и изпълнители като "Ю ту" (турнето "360 градуса"), Kings of Leon, deаdmau5.

"Масив атак", начело с Робърт (3D) Дел Ная и Грант (Daddy G) Маршъл, водят отново със себе си популярната британска вокалистка Мартина Топли-Бърд. Тя е известна сред феновете на трип хопа не само заради незабравимите си изяви с "Масив атак", нежните вокални включвания в албума им Heligoland (2010) и сътрудничеството с Трики, но и със своите успешни солови албуми.

Освен Мартина Топли-Бърд, на сцената на 5 юни излизат още Анджело Брускини (китара), Уинстън Блисет (баскитара), Деймън Рийс и Джулиен Браун (ударни), заедно с гост-вокалистите Хорас Анди и Дебора Милър.

Веднага след концерта си в София "Масив атак" заминават като хедлайнери за едни от най-големите музикални фестивали в Европа, сред които 100% FEST в Истанбул, Sónar в Барселона и Secret Solstice в Рейкявик.

Билетите за концерта на Massive Attack са на промо цени от 50 до 80 лв. до 25 май и могат да се закупят онлайн на Ticketportal.bg  и в мрежата им в цялата страна: книжарници "Буктрейдинг", магазини "На тъмно", веригата "Офис 1", както и от Билетния център на НДК.

Следете събитието и във "Фейсбук"!