Още 14 наши крайморски курортни градчета се присъединяват към 4G LTE мрежата

Телекомуникационният оператор "Макс" обяви включването на 14 нови български града и черноморски курорта в 4G LTE мрежата си. Така компанията покри най-големите морски курорти в страната и почиващите там това лято ще могат да се възползват от супербързия мобилен интернет. 

Новите населени места, които се присъединяват към мрежата на "Макс", са: Каварна, Балчик, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Черноморец, Созопол, Приморско, Лозенец, Ахтопол и Царево.

Заедно с обявените по-рано курорти Златни пясъци и "Св.св. Константин и Елена" плюс миналогодишните Варна и Бургас, "Макс" вече предлага 4G LTE в най-предпочитаните и посещавани курорти по българското крайбрежие на Черно море.

Намиращите се в близост до София Елин Пелин и Божурище също стават част от картата с ново покритие на "Макс".

Изпълнителният директор на "Макс" Нейчо Величков споделя: "Изключително сме щастливи да обявим покритието на българските черноморски курорти. Това е основен етап в развитието на нашата мрежа и сме горди, че реализираме процеса навреме за летния сезон на 2015 г. Освен това, скоро ще бъдат представени и още иновативни решения, част от нашата мрежа."

"Макс" е оператор от ново поколение, предлагащ високоскоростни мобилни интернет услуги. Първата търговски достъпна 4G LTE мрежа на компанията вече включва 31 от най-големите градове и курортни комплекси в страната, покривайки 50% от градското население.

След успешните демонстрации в началото на годината на HD гласови и видео услуги през своята 4G LTE мрежа, "Макс" продължава да работи за лансирането на модерни гласови и информационни услуги от следващо поколение.

Източник: Макс