Солистът на Ла Скала и "Метрополитън опера" трябваше да пее в Пловдив на 18 декември, но поради технически причини гастролът му в "Набуко" от Джузепе Верди се мести в София и се отлага за февруари

Поради непредвидени технически обстоятелства оперният спектакъл "Набуко“"с участието на Амброджо Маестри се отлага за началото на следващата година. Представлението, което трябваше да се играе тази неделя, 18 декември, в пловдивската зала "Колодрума", се мести в зала 1 на НДК през февруари.

Точната дата се очаква да бъде обявена допълнително, а всички закупени билети могат да бъдат презаверени. Всеки, който иска да върне билета си, може да го направи в мрежата на "Ивентим", като сумата се възстановява от съответния обект, където билетът е закупен.

Допълнителна информация може да получите на Eventim.bg.

В "Набуко" от Джузепе Верди определяният за "Крал на баритоните" Амброджо Маестри, солист на миланската Ла Скала и нюйорската "Метрополитън опера", пее партията на заглавния герой.

Един от най-аплодираните баритони на световната сцена, той печели адмирациите на публиката още с дебюта си през 2001-ва като Фалстаф под палката на Рикардо Мути в Ла Скала. Работата с маестро Мути и емблематичните роли в опери от Верди: Яго в "Отело", Ренато в "Бал с маски", Дон Карло ди Варгас в "Силата на съдбата" и Жорж Жермон в "Травиата" поставят основата на неговата международна кариера и му отварят вратите на най-големите оперни театри в света.

В една от родните постановки на "Набуко" италианецът си партнира с Йоанна Железчева в ролята на Абигайл, Димитър Станчев като Захария. Борис Луканов играе Измаел, а Елена Чавдарова - Фенена.

Източник: Key Events & Communication