Победители на вечерта на 56-ите награди "Грами" се оказаха двойките Макълмор и Райън Луис и "Дафт Пънк", които отнесоха у дома по четири статуетки.

Френското униформено електронно дуо "Дафт Пънк" победи Лорд и Макълмор и Райън Луис и спечели в категориите албум и запис на годината. Фарел Уилямс, който участва в хитовото им парче Get Lucky, изнесе благодарствената им реч, защото те по очевидни причини не говорят, когато са в костюмите си.

"Добре, предполагам роботите биха искали да благодарят... - започна Уилямс, който спечели наградата на некласически продуцент на годината. - Обзалагам се, че в момента Франция е наистина горда с тях."

Макълмор и Райън Луис спечелиха най-добър дебют, най-добър рап албум (The Heist), както и наградите за рап песен и рап изпълнение за Thrift Shop. 

По време на изпълнението им на Same Love, подкрепено от Мадона и Куин Латифа, 33 двойки бяха венчани на сцената, сред които сестрата на Лиус и партньора й. 

Royals на Лорд бе обявена за песен на годината и най-добро солово поп изпълнение, което превърна 17-годишната певица в третата най-млада носителка на "Грами" в историята на статуетките. Първите две места са на Лиан Раймс и Луис Мигел, които печелят своите първи статуетки на 14. 

Бийонсе и Джей Зи сложиха на начало на церемонията с изпълнение на Drunk In Love от последния й албум, който се появи без предупреждение през декември. 

Виж още: Бийонсе изненада с албум и клип към всяка песен от него

Останалите изпълнения на вечерта бяха подчинени на нестандартни комбинации. Рапърът Кендрик Ламар се качи на сцената с алтернативните рокаджии Imagine Dragons, Робин Тик пя с рок групата "Чикаго", а Стиви Уондър се появи с "Дафт Пънк" и Фарел Уилямс. 

Освен в рап категорията, основните победители в различните жанрове не бяха изненада. "Дафт Пънк" получиха наградата на най-добър електронен/денс албум. Бруно Марс с Unorthodox Jukebox спечели "Грами 2014" в категорията най-добър поп албум. Най-добър арендби албум стана Girl On Fire на Алиша Кийс с едноименния й хит. Кейси Мъсгрейвс спечели в категорията най-добър кънтри албум, а най-добър рок албум стана Celebration Day на "Лед Цепелин", записан на концерт през 2007 г. 

Статуетки получиха още Риана, Джъстин Тимбърлейк, Пол Маккартни и Джей Зи, който тази година имаше най-много номинации.

Най-новият филм за Джеймс Бонд "007 координати: Скайфол" отнесе две награди - най-добър саундтрак и най-добра песен, написана за визуални медии.

Младата българска композиторка Добринка Табакова, номинирана за най-добър сборен албум с класическа музика, за съжаление не бе сред победителите.

Водещ на церемонията в Лос Анджелис за трета поредна година бе Ел Ел Кул Джей. 

Всички победители вижте в официалния сайт на "Грами 2014" .