За втората си Коледа в Белия дом първата дама на САЩ избра патриотична украса, част от която предизвика множество коментари "за" и "против"...

"Американски съкровища" е мотото на празничната украса в Белия дом за Коледа 2018 и Новата 2019 г. Дизайнът е дело лично на първата дама Мелания Тръмп, а целта е да се акцентира върху патриотизма.

Изборът на червено, което символизира храбростта и смелостта, е продължение на празничната палитра - заради ивиците върху националния флаг, герба на САЩ и президентския печат, създаден от бащите основатели.

Декоративните червени елхи в един от коридорите обаче предизвикаха противоречиви коментари. Някои ги определиха като "Гората на убийствата", други ги сравниха с червените роби на героините от сериала "Историята на прислужницата", с четки от автомивка, а трети - с рунтавата козина на Елмо от "Улица Сезам", като запитаха колко екземпляра от него са били одрани за целта...

Появи се дори монтаж на горните кадри с музиката от хорър филма по Стивън Кинг "Сиянието", в сцена от който по коридорите се изливат реки от кръв.

Украсата миналата година също включваше едноцветни дръвчета (в бяло), които изглеждаха доста призрачно...