Баз Лурман засне поредния си късометражен филм за френската модна къща

Има поне няколко неща, на които да обърнем вниманието ви в новия рекламен клип на парфюма "Шанел №5", който след няколко години (2021-ва) ще отпразнува своя 100-тен рожден ден.

В главната роля е супермоделът Жизел Бюндхен, която продължава да държи титлата "най-високоплатената манекенка в света" с 47 млн. долара приходи за 2013 г.

Партнира й холандският актьор Михил Хайсман ("Z-та Световна война", сериала "Игра на тронове").

3-минутният филм е кръстен на хита от мюзикъла "Брилянтин" (1978), но в почти неузнаваемо меланхоличен кавър, изпълняван от Ло Фанг (артистичен псевдоним на американеца Матю Хемерлайн). Записът е от дебютния му студиен албум Blue Film (2014).

Идеята на новата рекламна кампания е да наложи легендарния аромат като особено подходящ за жените, които носят много дини под една мишница: спортуват, отглеждат деца, интересуват се от мода.

Режисьорът на "Мулен Руж" и триизмерния "Великият Гетсби" Баз Лурман е работил с модната къща и преди, през 2004-та, когато засне друга реклама за "Шанел №5" - двеминутната Le film с Никол Кидман и Родриго Санторо, която определя по-скоро като трейлър на несъстоял се филм.