"Като заваля дъжд, та цяла неделя! Тихо, кротко, ден и нощ." - Елин Пелин "На браздата"

Подгответе домашните си инструменти, ще строим нов Ноев ковчег. То се е видяло, че няма да спре да вали. Може и да не успяхме да построим светлия комунизъм, нов АЕЦ, а пък един лъч на метрото да ни отне приблизително 40 г., но така както е тръгнало ще трябва дружно да се стегнем, иначе Светия потоп ще ни измие доста скоропостижно.

Звучим апокалиптично? Потопът е далеч или пък е само библейска притча? Е не точно. Поне не и в градския транспорт на София. Снощи във "Фейсбук" беше публикуван клип, в който се вижда как в автобус №45 в Красна Поляна е буквално наводнен, като нивото на калната течност, която би трябвало да се нарича вода, е около 5-10 см. Въпреки това автобусът се движи. А казваха, че магията не съществувала...

Иначе погледнато една идея по-сериозно, наводненията, които буквално заляха Балканите през последния месец, са причинили щети за милиарди евро. По предварителни оценки на банката Сърбия е понесла преки щети за почти 2 милиарда евро, а Босна - за 1,3 милиарда евро. Ако някои има желание да помогне на пострадалите, може да го направи чрез кратък SMS на номер 1466. На сайта на БЧК също има информация за кампанията.