Вторият сезон на музикалното шоу тръгва по Нова тв още на 9 септември

Още на първите кастинги пред журито, които завършиха тази седмица, се очертаха сериозни кандидати и предстоящи музикални битки, съобщават от екипа на "X Factor-2".

Като претендентка за титлата, спечелена за първи път у нас от Рафи, сега се явила и 16-годишната Мила, дъщеря на писателката, певица и актриса Ваня Щерева. Тийнейджърката също мечтаела за собствена музикална кариера и впечатлила четиримата съдии със собствена интерпретация на хита на Крис Айзък Wicked Games.

Сцената изобщо не притеснила Мила - тя била по-спокойна дори от майка си, която я чакала зад кулисите и се вълнувала повече от девойката. След изпълнението й Велизар Соколов-Заки признал, че се е чувствал като на концерт на световен изпълнител.

Още една наследничка на известен музикант доказала, че талантът се наследява. Виктория, също на 16, дъщеря на Господин Господинов - Гепи от група "Стейн", се откроила с мощния си глас и скромно поведение. Саня Армутлиева веднага открила в нея потенциала на бъдеща звезда, заявила, че Виктория е готова да влезе в студио и дори прогнозирала, че ще я видим на финала.

24-годишната сестра на певицата Криста, която прилича на нея не само на външен вид, но и по талант, се явила в шоуто като конкурентка на приятеля си. Въпреки че и двамата получили категорично "Да" от всички членове на журито, съдиите решили да проверят дали ще се представят също така добре в дует - и импровизираното им изпълнение на "Огън от любов" на Силвия Кацарова и Васил Найденов накарало публиката в залата да пее в един глас с тях.

В рамките на седмица пред журито, в което са още Мария Илиева и Любо Киров, се изправиха над 250 кандидати за музикална слава, най-много от София, Варна, Пловдив, Русе и Бургас. Не всички, явили се на кастингите по градове, обаче са намерили място в следващия кръг.

Голяма част не са допуснати да продължат, тъй като са били под разрешената възраст - 16 години. Сред тях била и дъщерята на Ива Екимова - 12-годишната Дара, която показала обещаващи музикални умения и да впечатли комисията на X Factor с хитове на Риана и Джеси Джей.

Съдиите в "X Factor-2", от ляво на дясно: Велизар Соколов - Заки, Мария Илиева, Любо Киров и Саня Армутлиева

Междувременно от Тв7 анонсираха първия член на журито в конкурентното шоу "Музикална академия" - Димитър Ковачев-Фънки, който вече има опит като съдия в "Мюзик айдъл", а е участвал и в няколко други риалити поредици по Нова тв.

Део, който бе водещ на първия X-Factor, също преминава в шоуто по Тв7 и ще се редува пред камерата с продуцентите на "Музикална академия" Иван и Андрей. Напоследък той се изяви в няколко летни хита като "4D" с Лео, Рафи и Играта, отново в тандем с Лео в "Целият свят" и заедно със СкандаУ в "От юни до август", а в края на миналата година се включи в парчето на Гудслав с Лора Караджова и Буч "Вятъра сърдит".