След нея се класираха тийнейджърите Наско и Ана-Мария

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха, и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция" - бяха първите думи на Жана Бергендорф, след като бе провъзгласена за победител с близо 70% от зрителския вот.

Вечерта за нея започна (и завърши) с песента й от филмовия концерт - А Little Party Never Killed Nobody на Фърги, от саундтрака на тазгодишния "Великият Гетсби 3D". Второто нейно парче бе дует с ментора й Любо Киров - Purple Rain на Принс, а преди края на гласуването изпя I Have Nothing на Уитни Хюстън.

27-годишната певица се открои още в началото на сезона, а допълнително внимание привлече сърцераздирателната й лична история. Тя е от София и се занимава с музика от дете. Среща любовта в Южна Корея, където шест години е работила като певица.

После отива с мъжа си в родната му Дания, където също се е явявала в X-Factor. Има син, който е най-важният човек в живота й, но съдбата ги разделя - малкият Леон е останал там заедно с баща си. Още от първите си изяви тя бе убедена, че именно победата в българското издание ще помогне детето й да се върне при нея. 

Жана, Наско и Ана-Мария на концерт в "Сердика център" няколко дни преди големия финал в шоуто

Втори се класира 16-годишният баскетболист от варненския "Черно море" Атанас Колев, който получи 30% от гласовете в музикалния двубой с Жана. Като автор на собствени хип-хоп парчета на английски, последното му изпълнение в шоуто беше Lose Yourself на Еминем. Преди това се представи с хит на друг рапър - Empire State Of Mind на Джей-Зи и Алиша Кийс, в който се включи Мария Илиева.

Най-младата участничка, за която бе направен компромис с долната възрастова граница - 15-годишната Ана-Мария Янакиева, се нареди на почетното трето място. Дуетът й във втория кръг - One Sweet Day на Марая Кери и "Бойз ту мен" - бе с Богомил, изключението от първия сезон на шоуто, който тогава се класира втори.

Победителката, в рокля с подходящ музикален десен, с подгласниците си Наско и Ана-Мария, останалите финалисти, менторите и водещите