Съдията от "Музикална академия" повтори мнението си, че една от актуалните звезди в шоуто е рецитатор, а не певец

След като чу на живо хита на Криско "Почивни дни" във втория концерт от "Музикална академия", когато се представиха петте актуални звезди, Фънки коментира: "Поканихме те в Академията да пееш, а не да рецитираш".

Колегите му от журито не бяха напълно съгласни - Люси Дяковска контрира, че шоуто има нужда от рапър, а Здравко от "Ритон" определи младия изпълнител като "нешлифован диамант".

При второто парче на Криско, кавър на Walking by Myself на Гари Мур, Фънки отново го настъпи, този път с констатацията, че рокът не му се удава - а по-късно допълни коментара си от съдийската маса в блиц интервю.

- Защо според теб Криско не може да пее?

- Защото си няма и понятие от пеене, няма никаква вокална подготовка. Снощи видяхме един рецитатор на гаражно ниво, който направи ужасяващо, носово изпълнение на песен на Гери Мур, едва го издържах. С това тънко носово гласче ми се струва доста посредствен като певчески заложби, но се оставям да бъда приятно изненадан от резултатите от престоя му в Академията.

Номинираната след първата си изява в шоуто Лора Караджова (вляво) на сцената на "Музикална академия" с останалите актуални звезди: Дичо, Сантра, Криско и Поли Генова

- Коя от днешните звезди на българската сцена, които снощи влязоха в Академията, се представи най-добре?

- Дичо пя безкомпромисно, както и Поли, която също беше много добра.

- А останалите?

- Изпълнението на Сантра беше настръхващо фалшиво и съм доста песимистично настроен за представянето й като цяло. За Лора Караджова има надежда, ако се успокои и се научи да диша.

Дъщерята на Данчо Караджов откри втория концерт в "Музикална академия", облечена с предизвикателно червено трико

Фънки бе по-впечатлен от фигурата на Лора, отколкото от начина, по който изпълни своя ранен хит "Нека бъде лято". Люси Дяковска я определи като "несигурна". Георги Христов я накара да се усмихне, а Здравко от "Ритон" я нарече "малка кукла Барби". Като свое любимо парче тя изпя "Сляп ден",  изпълнено в оригинал от баща й, но това не омилостиви зрителите, които я изпратиха на елиминации.

Въпреки нападките на най-устатия съдия в шоуто публиката класира Криско на второ място с 15,2% от гласовете. Другата актуална звезда, разкритикувана от басиста, бе Сантра, която изпя хита си "Без теб" - според Фънки "много фалшиво, но от сърце".

Младата певица се просълзи, но уточни, че не е от критиката, а от грима. Кавърът, с който се представи, бе парче на Риана, но изпълнението отново предизвика негативната реакция на Фънки, според когото тя, а не Лора е трябвало да отиде на елиминации.

Помолен да даде оценката си и за групата, която акомпанира на концертите, Димитър Ковачев-Фънки коментира:

"Акага" са абсолютни професионалисти, категорично най-добрият български бенд, но както казваше покойният Вили Казасян: "Когато ние свирим едно, а те пеят друго, няма как да стане"... "Акага" правят всичко възможно да помогнат на участниците, но и тяхната магия си има лимит."

Публиката в залата пя заедно с Дичо "Две следи", а при изпълнението на кавъра (Let Me Entertain You на Роби Уилямс) стана на крака. Журито пък бе единодушно, че бившият вокалист на "Д2" има енергия на атомен блок - при това без репетиции, защото е пристигнал от чужбина малко преди старта на предаването.

Победител от вечерта стана Поли Генова, която събра над 60% зрителски вот с хита си от Евровизия "На инат" и парче на Майкъл Джексън.