Красотата е субективна - това, което се харесва на едни може да е грозно за други

Трудно е обаче да повярваме, че тези 12 неща се считат за секси в някои части на света: 

Криви зъби 

На Запад всички искат да имат бели и равни зъби. В Япония, обаче, има мода, наречена yaeba. Някои салони продават изкуствени криви зъби, които струват по 400 долара. 

Изкуствено удължена шия 

В Мианмир, Северен Тайланд, има обичай от детска възраст жените да слагат обръчи около шията си, за да я удължат. Всъщност тези обръчи не удължават шията, а избутват надолу раменете. 

Татуировки по лицето 

Някои племена в Ноза Зеландия си правят татуировки по лицето. Мъжете от висши класи си ги правят, когато прекрачат границата между детство и мъжество. 

Деформация на крака 

Според китайците, тези крака приличат на лотуси. Тази процедура се е правела през X и XI век. За последно се е правела през 40-те години и днес някои възрастни китайки все още имат такива крака. 

Това се е правело от жени от висша класа, на които не им се е налагало да работят. Пръстите на краката се чупят, когато момиченцето е на 2 години и след това се стягат в стягаща обувка, която трябва да деформира крака завинаги.

Белези 

Прави се от мъже и жени в Етиопия. Телата се разрязват и се натриват със сокове на растения. Това води до възпаление и оставя белези. 

Наднормено тегло 

В Мавритания, Африка, харесват дебели жени. Много дебели жени. Родителите хранят момиченцата си с по 16 000 калории на ден, за да се закръглят.

Бинтове след хирургия

Знаете ли, че Иран е столицата на операциите на нос в света. Тук се извършват най-много ринопластики. Дори бедните хора спестяват, за да могат да си позволят такава. Да си направиш операция е символ на социален статут и за това иранките се разхождат с гордост с бинтовете след хирургията, което предизвиква повсеместно възхищение. 

Гяру 

Това е модна тенденция в Япония. Младите японки носят ярки цветове, бижута и всякакви ексцентрични неща, до които се докоснат. Нещо като розов женски пънк. Модата започва от 70-те години, когато Япония започва да усеща западното влияние. 

Разтегнати уши 

Прави се в северна Кения, от племената Мааси. Колкото по-голяма дупка се постигне на ухото, толкова по-добре. 

Разтегнати устни 

Същото като с ухото, само че се разтяга устната. Прави се от някои племена в южна Етиопия.

Бледа кожа

В много райони на Азия бялата кожа е издигната в култ. Индустрията, предлагаща мазила за избелване има милиарди долари оборот, въпреки че много от продуктите са свързани със здравословни проблеми като нарушена функция на бъбреците и др.

Източник: Dete.bg