Влаковете се движат с объркано разписание

Закъснения и объркване в метрото, след като влаковете по линия 1 на софийското метро - "Люлин - Младост" днес не се движат по график и пристигат с огромно закъснение, съобщава в. "Сега".

Пробни пътувания до новите станции

Причината е, че влаковете са започнали пробно да пътуват без пътници до новите станции, които предстои скоро да бъдат отворени. Това обаче е довело до обърквания и забавяния на мотрисите.

Електронните табла по станциите показват произволни цифри за оставащите минути до идването на следващия влак - от 0 до 30. Заради неравномерното движение на композициите по станциите се натрупаха огромни тълпи пътници. Диспечерите не съобщават нищо, освен ако не бъдат попитани изрично.

Извън разписание

Влаковете са извън разписание, тъй като пробно пътуват до летището без пътници. Така щяло да бъде през целия ден, а часовниците не работели. Според диспечерката нямало информация след колко време ще дойде следващият влак, но вероятно щяло да е "след 2 минути". Същата служителка обясни, че до вечерта нещата би трябвало да влязат в норма и часовниците да показват реалните минути до идването на следващия влак.

Още от сряда вечерта в метрото започнаха да съобщават, че влаковете отиват до Бизнеспарка или до летище София, въпреки че това още не е факт.

Източник: в. "Сега"