Само от София се очаква да излязат над 300 хил. автомобила

Голямото преселение за празниците започва днес. Очаква се хиляди души да прекарат Великден на място, различно от това, в което живеят.

Голямото излизане от София

Сериозният трафик се очаква да започне още днес около обяд, ден преди началото на почивни дни около Великден. Прогнозите са, че само от София ще излязат над 300 хил. автомобила.

На всички изходи на столицата има патрули на Пътна полиция, които ще регулират движението, а зелена вълна ще улеснява изтеглянето на автомобилите. От КАТ ще следят и участъците в страната, в които се очаква най-сериозен трафик.

Засилена ще е работата и по граничните пунктове, където ще се работи при пълен капацитет. Най-натоварено се традиционно се очаква да е на ГКПП Кулата, Калотина и Капитан Андреево и Дунав мост - Русе.

КАТ започва с акциите по празниците

Междувременно от КАТ обявиха, че от днес започва акция "Скорост". Пътните полицаи ще следят за спазване на ограниченията и ще санкционират на място нарушителите. Униформените ще контролират и ограниченията за движение на тирове по магистралите от 16 до 20 часа днес.

През празничните дни ще се проведе и акция "Алкохол", която ще следи за пияни шофьори и за липса на шофьорски книжки. Ще се наказват и водачите, които карат без колан и "Гражданска отговорност". Под засилен контрол ще са третокласните и общински пътища, както и районите около питейните заведения и дискотеки.

Източник: Нова телевизия