Публикация за баба Ванга на News.com.au, цитирана от "Ню Йорк поуст", се превърна в световна сензация заради прогнозите си за Европа и света през следващите години и столетия

"Баба Ванга, българският Нострадамус, е предсказала появата на Ислямска държави, 11 септември и аварията в АЕЦ Фукушима" - тази публикация на Марни О'Нийл в австралийския новинарски сайт News.com.au, която цитира и прогнозите на сляпата пророчица за периода след 2016 г., предизвика бум в западните медии, макар според "Стандарт" да е доста спорно какъв е източникът им.

"Ню Йорк поуст" също препечатва статията под заглавие "Трябваше да послушаме сляпата българка за "Ислямска държава".

Родената в Петрич пророчица, която почина през 1996 година, на 85-годишна възраст, е била известна като "Нострадамус на Балканите". Благодарение на предполагаемия 85% успех на предсказанията ѝ, баба Ванга отдавна е почитана в Русия и Европа като "свръхестествен светец", тръбят световните медии.

"Голяма част от стотиците прогнози, които е направила в продължение на повече от 50 години, се отнасят за природни бедствия и други катастрофи, свързани с промените в климата. Още през 50-те тя предупреждава за топенето на полярните шапки и повишаването на морското равнище, десетилетия преди да се заговори за глобалното затопляне.

Последователите й са убедени, че описаната от нея "огромна вълна", която ще помете хора и градове, се отнася за земетресението от 2004-та и предизвиканата от него вълна цунами, взела над 200 хил. жертви по тихоокеанските брегове.

През последните месеци обаче ислямофобите, привържениците на конспиративни теории и вярващите в суеверия са луднали по предначертаната от нея "голяма мюсюлчанска война". 

Смразяващите й предсказания предупреждават, че през 2016 г. в Европа ще има нашествие на мюсюлмански екстремисти - конфликт, който според нея започва от "арабската пролет" през 2010 г., разгръща се в Сирия, където "мюсюлманите ще използват химически оръжия срещу европейците". Кулминацията ще е установяването на ислямски халифат през 2043 г. с център Рим.

Според Ванга познатата досега Европа ще "спре да съществува" до края на следващата година заради системното елиминиране не цели групи от населението, което ще остави континента "почти празен", като "пустиня, почти изцяло лишена от всякакви форми на живот".

Ако това ви звучи драстично, имайте предвид развитието на събитията през последната година и приближаването на Ислямска държава опасно близо до Eвропа със завземането на ключовия либийски град Сирт, разположен на Средиземно море и известен като родно място на покойния диктатор Муамар Кадафи. 

Понастоящем Сирт е колония на Ислямска държава, където властва законът на шериата, а новият режим е бетонирал властта си с организирането на поредица публични екзекуции, по време на които неизвестен брой хора са били разпънати на кръст и обезглавени.

Ислямска държава продължава да засилва позициите си и в Сирия въпреки масираните бомбардировщи на съюзническите сили след терористичните нападения в Париж. За поклонниците на Ванга и хората, обзети от страх заради евентуалния апокалипсис, това изглежда като сбъдване на зловещите й предсказания, което се осъществява пред собствения им поглед...", пише австралийското онлайн издание.

Като припомня биографията й и други нейни прогнози като избирането на чернокож президент на САЩ и потъването на руската атомна подводница "Курск", News.com.au и изброява някои от предстоящите събития, предречени от Ванга:

2016 г.: "Мюсюлмани" ще завладеят Европа и Старият континент практически "ще изчезне" във вида, в който го познаваме. Унищожението му ще продължи години наред, прогонвайки коренното население и оставяйки територията "почти пустееща".

2023 г.: Земната орбита ще се промени. (Макар че никой не знае какво точно означава това).

2025 г.: Числеността на населението в Европа ще падне почти до нулата.

2028 г.: Човечеството ще лети до Венера, надявайки се да открие нови енергийни източници.

2033 г.: Нивото на Световния океан ще се покачи, а полярните шапки ще се стопят. (Което вече е в ход).

2043 г.: Трансформирането на Европа в Ислямски халифат приключва. Рим става столица. Под мюсюлманското владичество световната икономика процъфтява.

2066 г.: Американците ще използват за първи път нов вид климатично оръжие, с което се надяват да върнат Рим "в правата вяра" и християнството - в Европа.

2076 г.: Комунизмът ще се завърне - в Европа и останалата част от света.

2084 г.: Природата ще се прероди. (Макар никой да не е сигурен какво точно означава това).

2100 г.: Изкуствено слънце ще осветява тъмната страна на планетата. (Което се подготвя още от 2008 г. насам, когато учени започнаха работа по създаването на изкуствено слънце с технолигията за термоядрен синтез).

2130 г.: С помощта на извънземни под водата ще заживеят нови цивилизации.

2170 г.: Световна суша ще настъпи.

2187 г.: Ще бъдат успешно предотвратени две големи вулканични изригвания.

2201г.: Температурите спадат като следствие от забавените термоядрени процеси на слънчевата повърхност.

2262 г.: Планетите бавно променят своите орбити. Марс е застрашен от удар на комета.

2354 г.: Инцидент на повърхността на изкуственото слънце ще доведе до още по-голяма суша.

2480 г.: Две изкуствени слънца ще се сблъскат и ще оставят Земята на тъмно.

3005 г.: Война на Марс ще промени траекторията на планетата.

3010 г.: Комета ще се сблъска с Луната. Земята ще бъде заобиколена от остатъчен пръстен, състоящ се от скали и пепел.

3797 г.: Дотогава на Земята вече няма да има живот. Човешката цивилизация обаче ще бъде достатъчно напреднала да се премести да живее в нова звездна система.

Източникът на тези пророчества е турският блог "Истанбул, Истанбул олеле", чийто автор Болат помества подробен текст за Ванга още през май. Той е убеден, че именно тя му е помогнала публикацията да надскочи езиковите бариери и да се появи в многотиражни англоезични издания.

"Веднъж работех върху изследване за културата на Бекташи - дервишки орден, разпространен на Балканите, в който "Баба" се наричат старейшините, които са били важни фигури за времето си. Тогава отново се натъкнах на Ванга и реших вместо за Бекташи Баба да напиша за Баба Ванга", споделя той в интервю за седмичника "168 часа". Иначе бил чувал за нея от свой приятел, емигрант от България.
 

Източник: News.com.au