Пълно разминаване в игралното кино и сходни вкусове за тв сериалите при гласуването на специалисти и зрители

Въпреки многото нови сериали, "Под прикритие" си остава недостижим. Криминалната драма на БНТ спечели в шест от 10-те категории на новите награди "Джеймисън Златна бленда", присъждани на филмови продукции в киното и телевизията.

В общата категория "Сериали" вкусовете на журито и зрителите, които гласуваха онлайн през целия октомври, почти се припокриха: "Под прикритие" е класиран първи, а историческият "Дървото на живота" - трети.

Вместо тийнейджърския "Революция Z", който е номер 2 според експертите - журналисти, блогъри и киномани, - публиката е предпочела за втората позиция рейтинговата комедия "Столичани в повече". Звездите оттам - Любо Нейков в ролята на Рангел Чеканов и Стоянка Мутафова като майка му, баба Марийка, пък са короновани за крал и кралица на комедията

Звездата от "Под прикритие" Захари Бахаров, понастоящем водещ на "Националната лотария", си тръгна с три от призовете - в категориите "Лошото момче на България", "Най-запомняща се реплика" ("Ше те смажа!", отправена към бившия му шеф Джаро) и "Най-гореща двойка" с Миленита в ролите на Иво и Ади. 

Певицата спечели и в категорията "Най-грабваща история", където статуетката бе присъдена на драматичната любов между Ади и Косъма (Александър Сано) и убийството на Косъма, която предизвика множество дискусии в социалните мрежи.

Най-добрите екшън сцени също са в "Под прикритие", а номер 1 сред тях е преследването с коли в района на крайморско пристанище.

Виж още: Най-добрите сериали у нас и в Америка

В момента вървят снимките на четвъртия сезон, който обещава неочаквани обрати в сюжета и много предизвикателства, информират от БНТ и напомнят, че "Под прикритие" се излъчва в над 70 държави по целия свят.

Теодора Духовникова (Божура от "Дървото на живота") спечели в категорията "Фаталната жена на България"

В игралното кино обаче е налице пълно разминаване на вкусовете. Зрителите поставят на първо място "Чужденецът", който взе и наградата на публиката от националния фестивал "Златна роза 2012". В техния топ 3 са още две комедии, които критиката прие със снизхождение: "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" и "Корпус за бързо реагиране".

Според специалистите номер 1 е "Цветът на хамелеона", следван от "Аве". Двете заглавия бяха фаворити и на Българската филмова академия, съответно през настоящата и миналата година. На трето място те са поставили "Джулай".

Групата от тийнсериала "Революция Z" беше избрана за откритие на годината