Според него в операцията не е имало подслушвани

"Тази гнусна лъжа, която се разпространяваше през последната седмица, лъсна и стана ясно, че не са подслушвани протестиращи", заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев на въпрос имало ли е разработка "Червеите".

"Подслушване няма и Вучков го знае"

Вучков е бил с ясното съзнание, че не е имало подслушване на протестиращи, категоричен беше Йовчев, като според него настоящият вътрешен министър умишлено е направил такова внушение.

Според него такива хора нямат място в политиката. "Кой ще има доверие в министъра на вътрешните работи оттук насетне, след като си позволи да направи това. Аз, като гражданин, ще имам съмнения, че той манипулира информацията", каза още бившият вътрешен министър.

"Можете ли да следите купчина вестници? Можете да следите дали някой от екипа ви не ги ползва неправомерно. Подвеждат министър-председателя, за да не ги питат защо една седмица заблуждават, че са подслушвани протестиращи", каза още той.

Търсени са къртици

Виж още: До дни ще се разбере за разработката "Червеи"

По думите на Йовчев в операцията са търсени къртици - хора, които са изнасяли информация от структурите на МВР навън. Става въпрос за хора, които са се облагодетелствали, но няма политически скандал, разясни още той.

"За да се стигне до заключенията, направени в доклада на Цветлин Йовчев, значи са събирани някакви доказателства срещу протестиращите. Как са събирани те, на базата на каква информация?", попита от своя страна Иво Божков, един от активните участници в протестите срещу кабинета "Орешарски".

Бившият вътрешен министър беше категоричен, че всичко е събирано на основата на явни източници и анализи.