Заводът е специализиран в производството на патрони, звезди и ловни муниции

Сигналът за инцидента е подаден 11.27 ч. на телефон 112. Към мястото са насочени екипи на пожарна и полиция. 

По информация на "Фокус" има един убит и две ранени жени. Жертвата е мъж на 51 години. Работникът е бил затрупан в цеха. Ранените са откарани в болницата в Стара Загора, като животът им е вън от опасност, информира завеждащият спешния център д-р Попов.

По информация на Нова телевизия заводът е филиал на завод "Арсенал". Кметът на град Мъглиж Господин Господинов съобщи обаче, че заводът се намира в близост до "Арсенал" и няма нищо общо с него. 

Господинов каза още пред "Фокус", че фирмата е специализирана в производството на патрони, звезди и ловни муниции. Около завода няма къщи. 

Очаква се на мястото на инцидента да отидат кмета на Мъглиж и областния управител Георги Ранов. 

Към мястото на инцидента пътува и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, информира Novini.bg

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух пътува към мястото на взрива край град Мъглиж, съобщиха от ведомството.

Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора. Експертите на място ще направят замервания на въздуха, информира Би Ти Ви.

Инцидентът в Мъглиж бе предшестван от взрива на завода за утилизация на боеприпаси в Горни Лом в началото на октомври, при който загинаха 15 души.