За 2015 г. средно на месец има по 1,5 смъртоносни случая с невръстни деца, отнели живот с огнестрелно оръжие в САЩ

Все повече убийства с огнестрелно оръжие, извършени от невръстни деца през последните няколко години! Статистиката показва, че само през настоящата 2015-а подобни инциденти стават средно веднъж седмично, пише "Вашингтон поуст".

Най-малко 43 са регистрираните за тази година в САЩ случаи, когато дете до 3-годишна възраст прострелва човек. В 31 от тях хлапето е намерило огнестрелното оръжие и се е простреляло само. Това на практика означава, че почти всяка седмица има по поне един такъв случай. 

Общо 13 случая на самонараняване с оръжие са завършили с фатални последствия. В два други инцидента друг човек е починал, след като е бил прострелян от дете - баща в Алабама и дете на годинка в Охайо. 

Тази статистика показва, че за 2015 г. средно на месец има по 1,5 фатални случая, предизвикани от нехайно съхраняване на оръжие, което впоследствие е било открито от дете. 

Виж още: Най-лошата година за децата

Според изданието тези данни вероятно са занижени, тъй като има много нерегистрирани случаи, при които пострадалите не подават жалба, понеже травмата е незначителна и съответно медиите не разбират за случилото се. 

Вероятно има и много други инциденти, при които малко дете стреля и не улучва никого, което води само до уплаха за самото него. 

В тази статистика също така не влизат случаите, при които малки деца биват простреляни по невнимание или съзнателно от по-големи деца или възрастни.

Източник: "Вашнингтон поуст"