Лидерът на "Атака" и Владимир Жириновски участваха на сутрешна среща с медиите в Държавната дума

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е на посещение в Русия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Сидеров е участвал в сутрешната среща с медиите в Държавната Дума заедно с депутати от фракцията на Либерално-демократическата партия на Русия на Владимир Жириновски.

По време на срещата лидерът на "Атака" казал, че "в България има много хора, които са приятелски настроени към Русия, но нямат възможност да изкажат своята позиция от висока трибуна".

"Геополитическите интриги на атлантическите играчи"

"Приемете от името на българския народ нашите най-сърдечни уверения, че геополитическите интриги на атлантическите играчи не променят мислите и чувствата на нашите съотечественици", заявил Сидеров.

"За нас е важно да знаем мнението на българите. Изявленията и действията на ръководителите на държавата често влизат в противоречие с това, което иска народът", казал още лидерът на "Атака".

"Българският народ ни е благодарен"

Виж още: Сривът на рублата продължава

"Българският народ ни е благодарен за това, че го освободихме от турско робство, но той беше въвлечен в коалиция срещу Русия в Първата и Втората световни войни, а сега го въвличат в икономическа война", обявил на свой ред Жириновски.

"И всичко това става чрез ръководителите на държавата. Днес в българските медии просто е невъзможно да се каже нещо в полза на Русия. Появи се мода на антируски изявления", коментирал още руският политик, добавяйки, че подобни периоди е имало и в историята на други страни.