Писмо на безработен баща трогна българските интернет потребители

Живеещи в крайна бедност, Светослав Тонев и семейството му имат нужда от съвсем дребни неща за едни по-спокойни зимни месеци - употребявани дрешки и обувки, храна от първа необходимост.

Ето и писмото:

"Пише ви един баща с протегната ръка за спокойна и сбъдната Коледа. Имаме две дечица – момиченце във втори клас и момченце в първи. Безработни сме и изкарваме прехраната си ден за ден. Идва зима и все по-трудно ще се намира работа дори за седмица.

Затова молим майки, баби, които вече са отгледали децата и внуците си, да ни помогнат с употребявани дрешки и обувки. Молим дядовци и татковци да ни зарадват с нова тетрадка и химикалка.

Тогава наистина ще повярваме, че на Коледа стават чудеса. И наистина Коледа ще бъде празник за нас.
Светослав Тонев, с. Юпер, ,ул. "Надежда" 12, общ. Кубрат, обл. Разград"

Достоверността на информацията

След като трогателните думи обиколиха мрежата, се появиха и въпросителни относно достоверността на информацията.

Родителите са безработни и нямат възможност да осигурят мечтаната Коледа за своите деца.

Ако намеря работа, два-три дена работя и после може и десет дена може и да няма откъде да изкарам, принуден съм и като гробар да ходя, като почине някой, гробове копая, търся всякакъв начин за препитание, разказа бащата пред Би Ти Ви.

Семейството живее само с обезщетението за безработица на Светослав. Те обаче не стигат. 

Много трудно се справяме, но сега, като няма работа и човек се принуждава на всичко и се чудя какво да правя и вече се принуждавам към телевизия да се обърна, навсякъде, тез деца гладни не могат да стоят, така човек се принуждава на всичко, казва съпругата му Даниела.

В писмото си Светослав не иска пари, той моли само за дрешки за децата си, които са пълни отличници. Надявайки се на чудо по Коледа, той отправя благодарност към всички добри хора, които помагат на семейството му.

За DarikNews.bg - Разград секретарката на кметството разказа, че днес телефонът на кметството не спрял да звъни. Обаждали са се хора от цялата страна, които искат да помогнат - от деца в училище във Варна до служители в регионалното министерство.

Хората били развълнувани от краткото и тъжно послание на мъжа от кубратското село.
Той е безработен от около година, бил съкратен от местното водоснабдително дружество, съпругата му също е без работа.

Имат две деца – момиченце във втори клас и момченце в първи, те посещават основното училище в Юпер, разказа тя.

Всеки, който желае да помогне, може да изпрати дрехи, обувки, играчки както на адреса на семейството, така и директно в кметството.