На 31 декември Старият град във Виена се превръща в огромна площадка за развлечения.

Ако все още всичко, което сте уточнили за новогодишното празненство е дата, стагайте куфарите, скачайте в колата и потегляйте към Виена, защото там купон определено ще има. 

Гаранция за празнично настроение е традиционната вече Новогодишна пътека, която започва от площада пред кметството и преминава през тесните централни улички. 

Разхождайки се по пътеката, всеки може да се наслади на кулинарните изкушения, предлагани от виенските ресторанти и кафенета. Ако зимната нощ се окаже леденостудена, можете да се сгреете и с чаша греяно вино, ухаещо на букет от подправки, препоръчват от novini.bg

На многобройните сцени под открито небе за новогодишната атмосфера ще се грижат разнообразни шоу програми, там ще звучат виенски валсове, оперетна, рок-, поп- и етномузика. Виенските училища за танци предлагат блиц курсове в Новогодишната нощ, а Виенският Пратер кани всички желаещи на невероятно шоу с фойерверки. 

Неповторимо настроение създават и традиционните разходки с корабче по Дунава, Императорският бал в двореца Хофбург, а така също и новогодишните гала-вечери в приказно красивата сграда на Виенското кметство или в някой от многобройните хотели в града. 

По традиция в новогодишната нощ във Виенската Щатсопера се играе най-известната оперета на Йохан Щраус „Прилепът”. Първото утро в Новата година във Виена традиционно посрещат на площада пред кметството със закуска срещу махмурлука и в съпровод на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, който се предава директно на огромен екран.