Срещу двамата все още не са повдигнати обвинения, като властите искат да установят от колко време жената е сексуално активна

Бременна жена и нейният годеник бяха арестувани в Обединените арабски емирства, тъй като правили извънбрачен секс.  

Срещу 29-годишния Емлин Кълвъруел от Република Южна Африка и 27-годишната украинка Ирина Нохаи още не са повдигнати обвинения, но се води разследване, уточнява британският в. "Индипендънт". 

Двойката била задържана, след като жената била прегледана от лекар за болки в стомаха. Тепърва властите са си поставили за цел да установят от колко време г-ца Нохаи е сексуално активна. 

От Йоханесбург заявиха, че няма как да помогнат на своя поданик, тъй като става въпрос за вътрешното законодателство на ислямската държава. 

В Обединените арабски емирства сексът без брак е строго забранен, въпреки че властите в Дубай често си затварят очите за неженените западни двойки. 

Това не е първият подобен случай. През 2008 г. година британците Винс Акорс и Мишел Палмър бяха осъдени на затвор заради секс на публично място, след като бяха хванати заедно на плаж в Дубай. Техните присъди обаче бяха отменени, след като подписаха документ пред съда с обещание да сключат брак, когато се завърнат в Англия. Това обаче така и не се случи, тъй като Акорс вече имаше сключен брак. 

Ако Ирина Нохаи роди в Обединените арабски емирства, тя може да има сериозни проблеми с издаването на свидетелство за раждане на детето. В ислямската страна то се дава само при показване на свидетелство за брак и сверяване на датите на брака с предполагаемата дата на зачеване.

Източник: "Индипендънт"