Всеки има право да дава интервюта и да казва каквото иска дори и лице, обект на искане за екстрадация, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти

По повод думите на Цветан Василев, че прокуратурата е била обект на външно влияние, Цацаров каза, че ако беше така, разследването за КТБ дали след това щеше да покаже, че положението на банката е толкова трагично и то по описанието на финансисти, а не по описание на прокуратурата.

Виж още: Цветан Василев атакува директно Пеевски пред Дачков (аудио)

Той отново повтори, че всеки има право да се защитава публично в обществото, по начин по който намери за добре. Това е тезата на господин Василев, той е намерил такъв начин да изложи своята версия. Ако някой смята , че защитата се изразява в това да оставиш някъде плик и ако умреш той да се отвори, това са романи, които съм спрял да ги чета.

Станишев: Кабинетът на Орешарски се опита да спаси КТБ

Преди минути приключи разпита на Станишев срещу Кирчо Киров, който е обвинен в безстопанственост. На излизане от делото Станишев бе много лаконичен, но все пак коментира ситуацията около КТБ, информира "24 часа". 

Виж още: Адвокат: Цветан Василев си подсигури гаранция за живота

Той каза, че когато е било голямото теглене на пари от КТБ от Народното събрание са поискали среща с ръководството на БНБ, но вече било късно. Станишев посочи, че кабинетът на Орешарски се е опитал да спаси банката.

Виж още: Левон Хампарцумян: Цветан Василев разказва градски легенди

Източник: "24 часа"