Красотата е субективно понятие - една жена е прекрасна за един и безлична за друг. Но всички добре знаем, че съществуват момичета, за които няма как да кажем, че са грозни.

Те са стройни, с прекрасни извивки, хубаво лице, хубава коса, общо взето трудно можеш да им намериш недостатък (не че, ако решиш, няма да го направиш, де). Точно за тях се носят митове и легенди, които са, меко казано, нелепи и в които изобщо не бива да вярваме. 

Ето три от тях:

1. Красивите жени мислят само за парцалки и мазила. Ами то почти всяка жена мисли за това. То е както мъжете се вълнуват от спорт, коли и бира. Освен това тези момичета също се стремят към любов, приятелство, успехи в живота и ред нормални неща, които не са свързани с тяхната визия.

2. Красивите жени са тъпи. Да окачествиш една жена като глупава само защото изглежда добре, прави теб глупавия. Не нея! Интелектът няма нищо общо с красотата. Ако беше така, значи всички недотам симпатични момичета щяха да са гении.

3. Красивите жени никога не са самотни. Всъщност е точно обратното. И то благодарение на предразсъдъците. Много момчета не смеят да се приближат до такава жена, а онези, които го правят, обикновено са си абсолютни женкари. А и като сложим факта, че на тях често се гледа като на "трофеи", сами можем да се сетим колко точно НЕ са самотни.

Защо ни е важно да знаем всичко това? Защото е крайно време да спрем да окачествяваме хора, които не познаваме. Защото така някой може да изпусне верен приятел или дори голямата си любов. Нека просто даваме шанс на хората, преди да ги съдим.

Източник: beu.bg