Мъфините се приготвят за по-малко от час, а идеите взимаме назаем от Kulinaria.bg
Лятото свърши, а с него и жегите. Времето се захлади и вече няма да е проблем да включваме фурната за по-дълго. Освен това хлапетата тръгнаха на училище и винаги е добре да имаме подръка ръчно приготвена вкусотия, вместо да разчитаме само на асортимента в училищната лавка и супермаркета.
Сред стотиците бързи и лесни специалитети в Kulinaria.bg избрахме един сладкиш, на който се устоява трудно, а през последните години е особено популярен - както в домашната кухня, така и в нароилите се пекарни.
И трите варианта на кексчета тип "мъфин" са с шоколад/какао - за допълнителна щипка удоволствие.
Мъфини с шоколадови пръчици
Продукти:
140 г масло, разтопено
250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
2 г сол
2 пак. ванилия
150 г захар
150 мл. прясно мляко
1 яйце
За крема:
120 г течен шоколад "Нутела"
80 г сирене "филаделфия"
За декорация:
100 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, без да разбиваме с миксер.
Готовата смес насипваме с лъжица в предварително намаслени форми за мъфини.
Печем ги в загрята до 200 градуса фурна около 15-20 минути.
Междувременно приготвяме крема, като разбиваме внимателно течния шоколад и без да спираме разбъркването, прибавяме сиренето филаделфия. Разбиваме леко, до получаването на хомогенна смес.
Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
Декорираме с шоколадовите пръчици и сервираме.
Шоколадови мъфини с "Кит-кат"
Продукти:
150 г пудра захар
250 г брашно
80 г какао
1 бакпулвер
160 г "Кит-кат", начупен на парченца
3 яйца
125 г масло, разтопено
300 мл мляко
Начин на приготвяне:
В купа смесваме сухите продукти.
Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво, за да се смесят.
Сместа изсипваме във формички за мъфини, добавяме начупения „Кит-кат” и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути.
Шоколадови мъфини с парченца шоколад
Продукти:
1 бакпулвер
100 г шоколад на парченца
150 г шоколад , разтопен на водна баня
80 г какао
150 г пудра захар
250 г брашно
4 яйца
125 г масло разтопено
300 мл мляко
Начин на приготвяне:
В купа смесваме сухите продукти.
Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво, за да се смесят.
Сместа изсипваме във формички за мъфини, като върху всяка поставяме от натрошения шоколад.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути.
Виж и всички рецепти за десерти в Kulinaria.bg
Източник: Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook