След по-малко от три години на поста Евгени Крусев се оттегля заради прокурорската проверка във връзка с ремонта на централната улица "Граф Игнатиев", която по думите му досега е изглеждала като "ориенталски битак"

Евгени Крусев, столичният зам.-кмет по транспорта, подаде оставка, като се мотивира, че е призован от прокуратурата в качеството си на обвиняем във връзка с ремонта на ул. "Граф Игнатиев", който продължава вече няколко месеца.

Заместникът на кмета Йорданка Фандъкова аргументира оттеглянето си с желание разследващите да си свършат изцяло работата. Той бе категоричен, че ще направи нужното, за да защити името си. Според него ул. "Граф Игнатиев" досега е имала облика на ориенталски битак, а вече се превръща в една от красивите улици на София. 

В края на октомври прокуратурата започна проверка след информации за нарушения на Закона за обществените поръчки при ремонта, който е на стойност 24 млн. лева, припомня БНТ.

"Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие. В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи", обясни Крусев.

Той заемаше поста по-малко от три години, след като предшественикът му Любомир Христов също напусна, след като бе замесен в корупционен скандал с обществени поръчки. 

БНР уточнява, че по информация на тяхната програма "Хоризонт" разследването за ремонта е по сигнал на неправителствената организация "Спаси София". Проверката е прераснала в досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура. Подробности се очакват, когато бъдат повдигнати конкретни обвинения.

Новината за оставката идва на фона на поредните критики към Столичната община заради мръсния въздух в София

Източник: БНТ, БНР