Президентът Оланд предупреди, че ще вземе всички мерки, за да спре задълбочаващите се протести във Франция

Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че държавата ще вземе всички мерки в отговор на стачките, които разтърсват страната в навечерието на Европейското първенство по футбол.

За днес служителите в железопътния транспорт, който е официален превозвач на Евро 2016, са обявили масови стачни действия. 

Междувременно футболни фенове, които пристигат в Париж са посрещнати от мръсните улици на града. Несъбрани отпадъци се натрупват по улиците заради стачка на работниците от сметопочистването - част от общите протестни действия срещу приетата от правителството трудова реформа.

Последните седмици и месеци като цяло бяха трудни за Франция. Освен стачките, протестите и демонстрациите срещу новото трудово законодателство в страната, Франция трябваше да се справя и със сериозни наводнения, невиждани от години насам, и паралелно с това да се готви за Европейското първенство. 

За него откъм сигурност от Елисейския дворец уверяват, че са взети всички необходими мерки, като над 90 хил. полицаи, жандармеристи, войници и частни охранители са мобилизирани за осигуряване на обществения ред по време на европейското. 

Допълнително с това страната все още е в извънредно положение заради атаките на джихадисти от миналата година в Париж.

Източник: АФП, Нова телевизия