Тази неделя (26 август) ще се проведе последното за тази година издание на летния фестивал на открито "София диша".

Мястото този път е столичното Ларго, а темата на седмицата е "Песента на танца". Както мотото подсказва, площад "Независимост" ще приюти танцьори и музиканти, които ще изнесат своите мини-спектакли, за да закрият тазгодишното, трето издание на нашумелия летен софийски фестивал.

Традиционно за "София диша" посетителите на последното издание на фестивала ще бъдат не просто зрители, но и участници в неделята на изкуствата. Всички ще могат да се потопят в типичната на Буенос Айрес традиционна улична милонга (танго парти), като потанцуват с Tango.bg. За почитателите на отдавна набиращия популярност суинг ще се погрижат Fresh Swing Dance и джаз певицата Невен Петрова & The Blue Kites. Те ще ни върнат в 30-те години на миналия век с много суинг танци и музика на живо. 

"Танцово изкуство – Илиев" ще организират танцова акция, съвременен танц и/или хип-хоп и/или характерен танц с партньорски организации. 

Меломаните ще могат да послушат и да пеят заедно с бардовете от Точка БГ, които ще представят концепцията си за "нови градски песни". Alice and Wonderband, които залагат на изпълнения с допирни точки в джаз, поп, соул и фънк звученето, ще бъдат друг музикален акцент в неделя. 

Voice Academy, в чието жури са Белослава и Орлин Павлов, също могат да бъдат видени на "София диша". Почитателите на създателката на Voice Academy - Петя Данкова, няма да останат разочаровани, тъй като ще могат да видят на живо ярката българска изпълнителка.

На Ларгото ще се изявят и One Soul - новосъздадена дъб и реге българска група.

За всички, които имат талантливи деца, "София диша" предлага възможност за творческо развитие в музикалната сфера. Детски арт център "Приказка" ще проведе на площад "Независимост" първи кръг на кастинг за деца между 5 и 10 години. Победителите ще могат да се обучават от екипа на музикалния педагог и композитор Петър Льондев. 

Организаторите от S Communication припомнят, че през септември ще се проведе още една инициатива на открито. Изкуството за пореден път ще излезе от традиционните граници и ще завладее крайните квартали в столицата в рамките на фестивала Кв.Артфест.