Водещият заявява в писмо до медиите, че "отива да си търси правата пред парламента"

Българският политически елит се е самозабравил. Това посочва в писмо до медиите водещият на телевизионно предаване Слави Трифонов.

"Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник - българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. 

Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред парламента. Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България - интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред парламента в Скопие", пише в писмото си Трифонов. 

Самият Трифонов е пред сградата на парламента, като заедно с него са се събрали граждани. Пред журналисти той заяви, че иска темата за въпросите по референдума за промяна в избирателната система. 

Той многократно заяви, че е пред парламента в качеството си на гражданин, без да е организирал протест, и няма политически амбиции. 

Неговите поддръжници заявиха, че са се самоорганизирали и идват, за да го подкрепят в борбата му за реализиране на предложенията от референдума.