Бинев твърди, че не е казал, че има платени протести срещу него, а че хората, които протестират срещу него първо трябва да го опознаят

"Неудобно ми е да бъда нападан от хора, които не ме познават, никога не са имали нищо общо с мен, хора, които познават клишето и са се поддали на внушенията. Смятам, че един човек трябва да бъде съден по неговите действия, а не по предубеждения. Не очаквах такова поведение от хора на културата, които трябва да бъдат диалогични и които първо трябва да опознаят човека, който съдят", каза в "Здравей, България" по Нова телевизия Слави Бинев, който бе избран за шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

"Казах, че интелигентни хора е нормално първо да се запознаят с мен, а след това да ме съдят. Искам да ми се даде шанс да покажа кой съм. Искам да покажа, че тези предубеждения не се валидни", допълни Бинев. По думите му в България е много лесно да нападаш някой, който е паднал на земята. 

Според Бинев мястото му е точно в тази комисия, защото е в конфликт с управляващите, а културните дейци също са против тях. 

"Аз водя битка с това управление. Патриотичният фронт не участва в него, а го подкрепяме, само ако сме председатели на комисии, които да го контролират", каза той. 

Бинев беше категоричен, че не може един човек да бъде съден зарази името му. 

Аз смятам, че трябва да бъда уважаван заради името си, защото съм оцелял, без да съм ходил на колене и да съм свел глава, каза Бинев. 

Виж още: Бина Харалампиева: Всеки си мисли, че може да управлява културата

Ако няма държава и тя не може да ме защити, аз ще се защитя сам, така той отговори на въпрос защо е участвал в бой с Георги Илиев и допълни, че е бил жертва.

На въпрос откога има конфликт с Бойко Борисов Бинев, отговори, че той няма конфликт с него и отрече причината да е рекет. "Той има конфликт с мен. При него нещата са лични и го показва", допълни Бинев.

Според него медийният свят желае и трябва да бъде освободен – от политическите и икономическите зависимост. 

"Ако иска да бъде освободен, трябва да ме подкрепи. Ако не иска, то тогава трябва не само да воюва с мен, а и да ме унищожи. Ще продължа да работя по този въпрос не само като председател, а и като член", категоричен беше Бинев.

Виж още: Слави Бинев: Знам как се изкарват пари от култура