Други осем тунела имат също нужда от спешни ремонти

Шест тунела по магистралите трябва да се ремонтират основно. Това сочат данните от проверка на Върховната административна прокуратура, съобщиха оттам. 

Основно трябва да се ремонтират лявата тръба на "Витиня", тунелът "Топли дол", лявата тръба на "Ечемишка" и тунел "Правешки ханове" на магистрала "Хемус". Освен тях от ремонт се нуждаят двете тръби на тунел "Траянови врата" на магистрала "Тракия", както и тунелът "Големо Бучино" на магистрала "Люлин. 

Освен тях от ремонт се нуждаят и 8 съоръжения по пътищата Видин-Кулата, Русе-Маказа и Гоце Делчев-Девин.

Виж още: Кои са най-опасните тунели у нас

"В резултат на извършените множество проверки е установен броят на тунелите, нуждаещи се от ремонт и са определени краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване технико-експлоатационните качества на съоръженията. Извършено е и преструктуриране на бюджета на съответния държавен орган, определен за проектиране и текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа", пише в съобщението на прокуратурата. 

Проверката бе разпоредена, след като през февруари осветлението в една от тръбите на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" падна и уби жена

Източник: Нова телевизия