Седмото издание е част от програмата на телекома за социална отговорност под наслов "Природа с бъдеще"

Проекти на три училища, две читалища и две екологични организации спечелиха финансиране от седмото издание на "Мтел еко грант". Грантът всяка година подпомага безвъзмездно идеи за възпитание в опазване на околната среда от цялата страна.

Седемте проекта ще си поделят бюджета на програмата, който през тази година е над 40 хил. лева, като максималната стойност на отпусканите средства за един проект е до 8000 лева.

Финансиране ще получат Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново, основното училище "Христо Ботев" в бургаския кв. Горно Езерово и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство "Н.Й.Вапцаров" в село Средище, община Кайнарджа.

Журито на "Мтел еко грант" и проектите на две читалища: "Христо Ботев" в град Рила и "Асен Златаров" в село Смилян, община Смолян. Природозащитните организации, чиито проекти спечелиха финансиране от гранта, са Българското дружество за защита на птиците - клон Свищов, и пловдивският клон на сдружение "Зелени Балкани" от Пловдив.

Критериите за оценка на кандидатурите бяха качество и бюджет на проекта, предвидени резултати и ефект, както и капацитет на организацията, която го предлага.

Проектите бяха оценени от жури, сред чиито членове бяха зам.-министърът на образоването и науката Ваня Кастрева, блогърката Събина Панайотова, екологът от Българската фондация биоразнообразие Стефан Аврамов, директорката на фондация "Помощ за благотворителността в България" Елица Баракова, журналистът от БНТ Милен Атанасов и Христо Даскалов, директор "Управление на доставките, логистика и операции" в "Мтел".

"Природа с бъдеще" е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни идеи в областта на екологията. Осъществява се със съдействието на фондация "Помощ за благотворителността в България".

Източник: Мтел