Открито писмо на Пиер Луврие от тайнствената компания LIC33 до премиера Бойко Борисов разпространи тази сутрин до медиите непознатата пиар фирма Positive PR

Пиер Луврие, изпълнителният директор на LIC33, която обяви, че купува ключови за икономиката компании като БТК, "Дунарит", НУРС и други, иска среща с премиера Бойко Борисов.

Той го уверява, че: "Продавачът е продал окончателно. Законът е категоричен по този въпрос и позволете любезно да поканя Вашите екипи да се срещнат с моя, за да бъде българското правителство надлежно осведомено. Ние поехме ангажимент да заплатим цена от 900 млн. евро в дългове като стойност на предприятието, която намираме за висока, предвид тежестта и сериозността на атаките срещу дружествата, но въпреки това все още държим на принципа на изплащане на всичките задължения."

Писмото е меко казано съмнително, както и повечето действия на LIC33, показа проверката на "24 часа". Например пиар фирмата Positive PR не е посочила нито телефони, нито адрес на офис някъде. За нейна дейност нея няма и следа при търсене в интернет. Ясен е само имейлът, от който разпространява откритото писмо - free.positive.pr@gmail.com, който също е меко казано съмнителен.

"Ние сме агенция за разпространяване на пресрелийзи. Наемат ни различни фирми, такава е услугата ни, не поддържаме друг контакт с клиентите си. Съмнявам се, че ще сме ви от полза." - това беше единственият отговор, който "24 часа" получи от Positive PR.

Вестникът попита и правителствената пресслужба дали са получавали писмото на Пиер Луврие. Отговорът бе, че такова писмо не е стигало до тях.

Виж още: "168 часа": Кой изкупува бизнеса на Цветан Василев

Източник: "24 часа"