Първият брой на комиксите за Супермен е определян като "Светия Граал" за феновете на графичните романи

Много хора възприемат комиските като нещо несериозно, но за една определена група люде по света те са нещо животоосмислящо, за което си струва да се хвърлят пари.

Комиксите се колекционират и някои отделни редки издания могат да струват милиони. Такъв е и случаят с първият графичен роман от серията за "Супермен".

Много запазено копие на първата книжка с комикса за "Супермен" от юни 1938 г. беше продадено за сумата от 3.2 млн. долара на търг, съобщава електронния сайт за онлайн търговия eBay.

Рекордната сума е била платена след 10-дневен онлайн търг, който е приключил в неделя. Така първата книжка на Action Comics беше продадена за 3 207 852 долара.

Виж още: Пробни снимки от филма за Дедпул карат феновете да тръпнат в очакване

Според собственика на ценната книжка Дарън Адамс, който е колекционер от Вашингтон, това е "възможно най-доброто съществуващо копие" и "Свещеният Граал" на комиксите, който заслужава статута на "най-ценен в света". Предполагаме, че и новият собственик на първият брой на комикса за "Супермен" смята така, щом е дал толкова пари.

Виж още: "Боен клуб" най-сетне с продължение

Знае се, че в момента съществуват запазени само между 50 и 100 копия, но повечето от тях са в лошо състояние, за разлика от това на Адамс.