Съдът отхвърли обаче споразумението с прокуратурата по делото за "Извини се бе"

Софийският градски съд (СГС) не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата. То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г., когато влезе в разправия с журналист от "СКАТ".

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата, пише "24 часа".

Съдът приема, че "има други хулиганства, извършени по-късно" и затова преценява да не приеме споразумението, обясни прокурорът Димитър Петров. И добави, че като види протокола от заседанието на съда, ще прецени как да постъпи.

Вече постигнато споразумение за НАТФИЗ

Депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени за нахлуването им в НАТФИЗ през октомври миналата година на пробация и удръжки от заплатите им. 

Двамата ще трябва да се срещат и с пробационен служител - 9 месеца Сидеров и 6 месеца Чуколов.

Присъдите на народните представители влизат в сила от вторник.

И двамата депутати се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения и сключиха споразумение с прокуратурата. 

Сидеров и Чуколов нахлуха в театралната академия малко преди изборите през 2015 г. След като имунитетът им беше снет, прокуратурата ги обвини в хулиганство и принуда.

По делото по него е за хулиганство за Батак съдът отново прие сключеното споразумение между лидера на атака и прокуратурата.

Виж още: Волен Сидеров е журналист - не забравяйте това!​