След два месеца гласуваме едновременно за държавен глава (на първи тур) и депутати в 47-ото Народно събрание

Изборите ще бъдат "2 в 1" на 14 ноември, по този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората, обяви президентът Румен Радев в Плевен, където бе на посещение през уикенда по повод 144-годишнината от третия щурм за освобождението на града.

Той увери, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции - прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Според него трябва да се отчита също така, че при избори "2 в 1" двете кампании - за парламент и президент / вицепрезидент - ще текат едновременно и ще се слеят.

Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели: борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България, подчерта още президентът.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели кои партии и политици работят за бъдещето - и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания  Радев заяви, че подкрепя ценности, не партии - и не е упълномощил никого да говори от негово име, а почтени българи имало във всички политически партии, както и извън партиите. 

Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа, каза още държавният глава.

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет, коментира в началото на седмицата Радев на брифинг пред журналисти, като уточни, че е важно да продължи и възстановяването на общественото доверие в институциите.

Ще продължавам да подкрепя ценностите, които изповядват хиляди български социалисти: свобода, солидарност, справедливост, декларира той в отговор на въпрос.

Държавният глава представя състава и структурата на следващия служебен кабинет на 16 септември, когато се разпуска и 46-ото Народно събрание.