Присъдата, която заплашва Светослав Стойков, ако бъде признат за виновен, е до 10 години затвор

Повдигнаха обвинение на българина, който ритна жена в берлинското метро. 

Шест месеца след нападението, прокуратурата във федералната германска столица връчи обвинителния акт на 26-годишния български гражданин Светослав Стойков, който на 27 октомври миналата година блъсна в гръб млада жена по стълбите на берлинското метро, в резултат на което жертвата получи множество наранявания, включително счупена ръка.

Тогава кадри от охранителните камери, изтекли в интернет, показаха как след бруталната атака Светослав Стойков остава във видимо спокойно състояние и напуска мястото, без да направи опит да помогне на ранената германка. 

Немските медии съобщиха, че след излъчването на клипа Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер. Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя.

След задържането му мъжът беше оставен за постоянно в ареста. Стойков беше задържан на централната автогара в Берлин при пристигането му от Южна Франция.

Прокуратурата повдигна обвинение за тежка телесна повреда. Началната дата на делото все още не е определена, но се очаква процесът да бъде открит в началото на лятото.

Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да бъде изправен пред присъда за лишаване от свобода до 10 години.

Източник: Нова телевизия, агенция "Фокус"