А ако го сторите, вероятно скоро бихте обмислили и възможността за кариера на програмист

Замисляли ли сте се колко по-лесно би протичал работният ви процес, ако разполагахте с необходимите знания и умения, за да комуникирате пълноценно със своя компютър?

Ако бяхте способни сами да създавате желаните от вас приложения и сайтове, да изменяте вече съществуващите такива? А разходите за наемането на програмисти, които бихте спестили?

Никога не е късно всичко това да се превърне в реалност. Единственото условие - научете се да програмирате. Необходими са ви още причини?

- Ще печелите много

ИТ секторът е един от най-добре платените в целия свят. В България началната заплата би могла да влезе в диапазона между 700 до 1100 лв. Само си представете за какви суми става въпрос на по-високо ниво!

Софтуерните компании и отдели не страдат от липса на доходи, а от недостиг на качествени кадри. Това е и причината, поради която, ако сте достатъчно образовани и можещи, биха ви се отплащали така, че и да не помисляте за напускане.

- Ще разполагате с времето си

Няма значение кога ще вършите работата си - по обед или вечерта, в делници или уикенди. Графика си определяте вие, а важен е единствено качественият резултат.

Дори не е задължително да губите време в придвижване до работното място, защото то може да бъде навсякъде, където поискате. Стига да разполагате с компютър и интернет връзка, разбира се. Уютът на собствения дом, спокойствието на природата, движението на големия град - само от вас зависи къде ще разположите "кабинета" си.

- Здраве, почивки, придобивки

За шефовете ви ще бъде от изключителна важност да сте в добра кондиция по време на работа. За целта те ще се грижат както за вашето здраве, така и за пълноценната ви почивка.

Едномесечният годишен отпуск вече няма да ви се струва мечта, а и със заплатата, която ще получавате, със сигурност бихте разполагали със средствата, за да го превърнете в истински приказен сън.

Като програмисти ще получавате и допълнително здравно осигуряване за себе си, а често и за семейството си. Здравословното движение също е високо ценено. Тъй като работата на ИТ специалиста обикновено се извършва в седнало положение (като изключим иновативните идеи за работа прави), спортът е изключително важен.

Поради тази причина често компаниите изграждат фитнес помещения или закупуват карти за фитнес на служителите си. Също така организират тиймбилдинги, които включват многобройни спортни занимания.

Но облагите не свършват дотук. Служебни коли, най-нови компютърни технологии и дори частна детска градина за децата на специалистите - така софтуерните компании привличат служители. Успешен подход, не мислите ли?

Източник: Bulevard.bg