Защо сладките пици стават все по-популярни

През последните няколко години в Италия се наблюдава тенденция да се предлагат разнообразни сладки пици - чудесна закуска или десерт, която може да задоволи всеки вкус.

Виж още: Пица от диня - новият кулинарен хит в социалните мрежи

Сладката пица се прави от същото тесто и технология като традиционната, но вместо с доматено пюре е намазана с шоколад. Често напомня калцоне, тъй като се прегъва надве преди печене, но след това се сплесква, за да се запази хрупкава, и се нарязва на десертни парчета. Сервира се поръсена с пудра захар и гарнирана с ягоди плюс още течен шоколад.

Няколко от най-популярните "модели":

- Сладка пица с шоколад

Най-традиционната сладка пица, предлагана в Европа. Хрупкавият блат и течният шоколад са в състояние да ви накарат да преоткриете любовта си към пицата.

- Карамелена пица с ябълки

Представете си вкуса на печена ябълка, поднесена върху леко карамелизирано тесто и гарнирано с ванилов сладолед.

- Бананова пица

Този десерт е популярен в Южна Италия. Обикновено се сервира, поднесен с чаша ром.

- Пица с ягоди, шоколад и карамел

Човекът, който е открил това съчетание, заслужава медал! Тази десертна пица съчетава хрупкаво тесто, намазано с шоколад, и карамелизирани ягоди.

- Криспи пица

Тази пица е любима на най-малките, защото е многоцветна. Гарнирана е с шоколадови бонбонки тип M&Ms в различни цветове.

Виж още: Ягодите - три здравословни ползи и четири идеи за сандвичи с ягоди

Източник: foodpanda