Това, което не ни трябва, просто заема място

Всеки от нас иска светъл, чист и подреден дом. И всеки от нас се опитва да го постигне по един или друг начин, съобразен с личния ни вкус. Само че с времето този ни дом се пълно с вещи. Дори и да не страдаме от синдрома на Плюшкин и да не събираме компулсивно разни предмети, просто за да ги имаме, то в един момент ще сме принудени да съберем разни неща за изхвърляне. 

Винаги обаче можем и да избегнем този момент, като просто се отърваваме от ненужните неща. Ето 5 типа предмети, от които по-добре да се отървем:

1. Дрехите, които вече не ни стават 

Всеки има разни стари дрехи, които просто заемат място. С обновяването на гардероба трупаме нови облекла, старите се захабяват или вече не ни стават, но ги пазим. Отделете половин час да прегледате дрехите и изхвърлете всичко, което вече не ви става, смятате за демоде или не сте обличали в последните две години. 

2. Предмети, които не харесваме, дори да са подарък 

Безсмислено е да държите вкъщи сувенири и предмети, които не харесвате, не помните кога, от кого и по какъв повод са ви били подарени. Просто намерете начин се разделите с тях. 

3. Стари списания, брошури и календари 

Хартия за изхвърляне, която все не намираме време да предадем за вторични суровини. Събират достатъчно количество прах и пречат на поддържането на добра хигиена у дома. Вече поне нещата са по-лесни с контейнерите за разделно събиране.

Виж още: Асансьорът на бъдещето ще се движи и настрани

4. Предмети, от които имаме повече от един брой 

Често обаче се случва да получим подарък, който дублира нещо, което вече имаме. Нов тостер, книга, просто вещ за дома... Подарете я на някого, който се нуждае от нея. 

5. Счупени предмети, чиито ремонт е твърде скъп 

Независимо дали става въпрос за техника, обувки, дрехи, огледало, закачалка или каквото и да е друго, безсмислено е да го пазите, ако поправката му ще ви излезе по-скъпо, отколкото да си купите ново.

Източник: Profit.bg